Agricover Credit IFN – crestere de 42% a profitului net in primul semestru al anului 2016

București, 9 august 2016 – Agricover Credit IFN, cel mai important jucator în finanţarea fermierilor din Romania, a ajuns în primul semestru al anului 2016 la o valoare a fondurilor puse la dispozitia fermierilor de 846.572.000 Lei, reprezentand o crestere de 25% față de aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul net în semestrul 1 din 2016 a fost de 14,6 milioane Lei, creștere de 42% comparativ cu valoarea înregistrată pentru semestrul 1 al anului 2015.

„Rezultatele primului semestru demonstreaza ca abordarea nebirocratica si specializata este apreciata de catre fermieri. La acesta se adauga rapiditatea deciziilor, produsele inovatoare de finantare si echipa mobila de specialisti pregatita sa ofere cele mai potrivite solutii chiar in ferma clientului. Astfel, in primele 6 luni am acordat plasamente noi in valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decât în aceeasi perioada a anului trecut.” a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Rezultatele financiare la 30.06.2016:

  • Profitul net: 14.555.335 Lei, în creştere cu 42% faţă de 2015
  • Capitaluri proprii: 139.290.536 Lei, în creștere cu 18%
  • Rata de adecvare a capitalului (conform normelor BNR): 21%
  • Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 0,9%, fata de 1.2% la 30.06.2015
  • Valoarea creditelor acordate: 316.100.000 Lei, în creștere cu 15%
  • Expunere din credite: 846.572.000 Lei, în creștere cu 25%
  • Număr clienti cu credite in sold: 1.860, în creștere cu 13%

Crestere a numarului de clienti si maximizarea vitezei de procesare a tranzactiilor 

Numarul clientilor cu credite in sold din primul semestru al anului 2016 a fost de 1.860 fermieri, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului 2015. Cresterea este data in special de segmentul clientilor mici (pana la 400 hectare), in timp ce numarul clientilor mari a inregistrat o crestere usoara.

La inceputul anului 2016, Agricover Credit IFN a finalizat cu success implementarea solutiei CRM – LOS (Loan Origination System) integrata cu aplicatiile Charisma ERP si Document Management System. Astfel, au fost fluidizate si automatizate toate fluxurile operationale specifice activitatii de creditare pentru a creste viteza de procesare a tranzactiilor si a raspunde prompt solicitarilor clientilor.

Solutii de finantare specializate, adaptate nevoilor fermierului 

Adaptarea continua la nevoile fermierului si intelegerea corecta a specificului acestei perioade, dupa un an dificil cum a fost 2015, au condus la imbunatatirea ratei de neperformanta a creditelor acordate reprezentand 0.9% din valoarea totala a credite acordate in primul semestru al anului 2016.

Ori de cate ori este posibil, spunem “da” si oferim rapid finantarea de care fermierul are nevoie. Suntem atenti la impactul pe termen lung al deciziilor si la evolutia afacerilor finantate, iar clientii nostri stiu ca suntem un partener de incredere si un sprijin real in gasirea celor mai potrivite solutii pentru ferma sa.” a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Continuarea evolutiei ascendente si in a doua parte a anului 2016

In prima parte a anului, Agricover Credit a deschis sucursala din Pitesti pentru a fi mai aproape de clienti si a raspunde mai rapid solicitarilor acestora. Planurile Agricover Credit pentru sfarsitul anului 2016 au in vedere mentinerea ritmului de crestere si deschiderea de sucursale in Buzau si Constanta.

Agricover Credit isi propune consolidarea pozitiei de jucator principal pe segmentul agri-finance.  Parteneriatele de finantare incheiate cu bancile locale si internationale asigura resursele necesare pentru a continua cresterea sanatoasa in termen de creditare. Acordul de imprumut semnat recent cu Banca Europeana de Investitii in suma de 15 milioane euro se inscrie in aceasta directie.

Despre Agricover Credit

Agricover Credit reprezinta Divizia de Agri-Finance a Grupului Agricover care, prin modelul sau de business puternic integrat,  ofera soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. 

Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea specificului activităţii agricole permit dezvoltarea unei game variate de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor şi caracteristicilor celor cărora li se adresează. 

Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și accesul la finantare in cel mai scurt timp. 

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie cel mai important jucător în finanţarea producătorilor agricoli.