Agricover investeste in dezvoltarea unei unitati de procesare a porcului in sudul tarii. Grupul isi continua astfel strategia de extindere pe verticala a modelului de business

Bucuresti, X februarie 2015 – Grupul Agricover anunta extinderea activitatii sale prin investitia intr-o unitate de procesare a porcului. Investitia, care demareaza prin achizitia unui abator in sudul tarii, se va ridica in final la circa 5 milioane de euro, incluzand modernizarea liniilor de procesare, extinderea capacitatii de sacrificare, dezvoltarea unor linii de transare, achizitionarea unei infrastructuri logistice specializate si introducerea unui sistem informatic performant. Unitatea are, in prezent, o capacitate de sacrificare de 120 de porci pe ora si este situata in localitatea Niculesti, Dambovita.

„Achizitionarea acestui abator face parte din strategia Agricover de extindere a modelului de business integrat pe care l-am dezvoltat pentru fermierii din zootehnie. Venim astfel cu o solutie pentru rezolvarea uneia dintre problemele majore cu care se confrunta crescatorii de animale din sudul tarii si anume lipsa unui abator cu o capacitate relevanta de procesare”, a declarat Stefan Bucataru, Director General Agribusiness, Agricover.

Agricover are in plan retehnologizarea si modernizarea abatorului pentru a indeplini cele mai inalte standarde de siguranta alimentara si eficienta operationala. Se vizeaza, de asemenea, angajarea personalului necesar si implementarea unui program complex de instruire a acestuia pentru dezvoltarea competentelor necesare cresterii competitivitatii si performantei unitatii.

„Ne propunem sa aducem abatorul la cele mai inalte standarde din industrie pentru a servi eficient nevoilor fermierilor. In acest sens, suntem pregatiti sa facem atat investitii financiare, cat si infuzii de know-how, punand competentele noastre si intreaga noastra expertiza in folosul acestora”, a afirmat Stefan Bucataru, Director General Agribusiness, Agricover.

Finantarea necesara acestui proiect a fost asigurata in principal de Black Sea Trade and Development Bank, ca parte a acordului de colaborare si a angajamentului asumat de Agricover pentru sustinerea dezvoltatii producatorilor si agricultorilor din Romania.

Strategia Agricover are in vedere asigurarea unor alternative de desfacere sigure pentru porcul romanesc. Din 2010 de cand am infiintat linia de business pentru fermierii din zootehnie, ne-am propus sa gasim solutii de integrare verticala pentru dezvoltarea relatiei de parteneriat cu acestia pe baze stabile si predictibile. Prin alinierea abatorului la standardele solicitate de procesatori (fabrici de mezeluri care acum cumpara materiile prime preponderent din import), Agricover faciliteaza accesul fermierilor locali si a porcului romanesc catre unitatile de procesare din tara si in perspectiva catre piete externe”, a  adaugat Stefan Bucataru, Director General Agribusiness, Agricover.

Agricover gaseste in permanenta solutii noi si inovatoare si sa ofere fermierilor siguranta de care acestia au nevoie intr-o piata atat de volatila.

Despre Agricover

Agricover este platforma de soluţii integrate pentru agricultură ce susţine eficienţa întregului lanţ valoric, oferind o gamă completa de servicii şi soluţii tehnologice, create pentru a răspunde nevoilor reale ale clienţilor săi şi pentru a creşte performanţa acestora. 

Soluţiile integrate oferite fermierilor includ seminţe, îngrăşăminte, motorina, produse fitosanitare, consultanţa tehnică de specialitate, solutii de finantare, asigurarea recoltei, servicii logistice şi de siloz, precum şi sprijin pentru valorificarea productiei. Echipa Agricover, cu peste 600 de angajaţi, este mereu aproape pentru a raspunde rapid şi a găsi soluţii adaptate.

Obiectivul strategic al Agricover este asigurarea unei infrastructuri financiare, tehnologice, comerciale si operationale care sa asigure fermierilor romani alternative de dezvoltare eficienta, competitiva si durabila.

In acest an, Agricover implineste 15 ani de existenta in agribusiness, de evolutie continua si sustinere a unei agriculturi moderne si performante prin solutiile inovatoare dezvoltate.