CEI 10 BURSIERI AGRICOVER AU FOST DESEMNAȚI!

Lista nominală Bursieri Agricover:

 1. Codrea Maria Maruni, 28 ani, II CODREA MARIA MARUNI, Satu Mare, 180 hectare
 2. Geantă Ioana, 22 ani, SC GEANTA BUSINESS SRL, Teleorman, 300 hectare
 3. Nica Nicoleta, 26 ani, II NICA T. NICOLETA, Galați, 10 hectare
 4. Deac Petruța, 25 ani, DEAC PETRUTA PFA, Harghita, 129 hectare
 5. Popa Cristina, 29 ani, SC A&C AGRICOLA SRL, Teleorman, 204 hectare
 6. Druță Vlad, 27 ani, SC. VLAD DRUTA AGRO SRL, Sălaj, 200 hectare
 7. Trușcă Ciprian, 30 ani, SC.AGROTRULEV SRL, Timiș, 250 hectare
 8. Chirițoiu Ionuț, 23 ani, II Chiritoiu Mihaiela Cerasela, Vaslui, 329 hectare
 9. Cojocariu Alexandru, 24 ani, SC AGROGRUP BUCOVINA SRL, Suceava, 250 hectare
 10. Cîmpean George, 25 ani, SOCIETATE AGRICOLA DACIA, Alba, 390 hectare

Îi felicităm pe bursieri și le mulțumim tuturor celor care au aplicat.

Tuturor celor care au aplicat și nu au promovat, le dorim mult succes pe mai departe și îi încurajăm să continue să muncească pământul, să rămână dedicați planurilor din domeniul agricol și să ducă mai departe tradiția de familie.

Și noi vom duce tradiția mai departe și îi așteptăm pe toți tinerii fermieri interesați să se specializeze în agricultură să acceseze și anul viitorul Programul de Burse Agricover!

Detalii Bursă Agricover

Bursa se acordă în cadrul de-a doua serii a Programul educațional “Tineri Lideri pentru Agricultură”, pe durata anului  2020-2021;

Bursa de studiu acoperă integral costurile cursurilor, cele de cazare și masă, și este în valoare de 10.000 EUR de persoană;

Fiecare bursier Agricover va primi pe durata programului educațional suma de 2.000 lei, acordată lunar, pentru cheltuielile de transport și alte cheltuieli ce pot apărea în contextul frecventării cursurilor.

Pregătim o nouă generație de lideri în agricultură, care să aibă viziunea unui viitor profitabil pentru o agricultură performantă!

Misiune – ce căutăm?

Responsabilitatea socială este parte integrantă a strategiei Grupului Agricover, iar primul proiect s-a materializat în urmă cu un an de zile, prin înființarea Clubului Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă (CFRO). Am sprijinit fermierii români să creeze și să lanseze Clubul Fermierilor Români pentru Agricultură Performantă, o asociație profesională care a devenit o voce puternică în promovarea intereselor fermierilor la Bruxelles și la București. Clubul se implică constant în acțiuni de reprezentare în fața autorităților și derularează programe de consultanță, instruire și formare pentru fermieri și tineri.

Programul educațional “Tineri Lideri pentru Agricultură” al Clubului, pregătește în fiecare an o nouă generație de antreprenori în agricultură, copii de fermieri, pentru a-i ajuta să dobândească o viziune integrată de business, să învețe noțiuni fundamentale de reprezentare în domeniul public și să înțeleagă ce înseamnă implicarea socială, toate acestea pentru a crește competitivitatea în domeniul agricol și pentru a asigura succesiunea afacerilor fermierilor din România.

Rezultatele excepționale obținute de către prima generație de absolvenți ai Programului ne-au determinat să ne implicăm și mai mult și să oferim pentru anul școlar 2020 – 2021, 10 burse de studiu pentru copiii de fermieri care nu au posibilitatea să se susțină financiar. Credem că educația poate face diferența și are un rol decisiv în construirea unui model românesc de agricultură performantă.

În cadrul Programului de Burse Agricover, căutăm cinci fete și cinci băieți, între care ne-ar face plăcere să regăsim și un reprezentant al minorităților naționale prezente în România, care își doresc să se specializeze urmând cursurile celei de-a doua serii a Programul educațional “Tineri Lideri pentru Agricultură”. Bursa de studiu, acoperă integral costurile cursurilor, cele de transport și cazare, și este în valoare de 10.000 EUR de persoana, pentru un an de studiu.

Investim în educația generațiilor viitoare de fermieri! Aplică acum! Tu ești viitorul agriculturii!

Cum aplici?

Dosarul complet pentru înscrierea în Programul de Burse Agricover trebuie să conțină următoarele documente:

 • Curriculum Vitae
 • Scrisoare de intenție în care te rugăm să ne spui de ce ești interesat să urmezi cursurile de specializare din cadrul Programului Tineri Lideri pentru Agricultură și cum te va ajuta această experiență educațională pe viitor
 • Formular online de înscriere

Precizare: CV-ul și scrisoarea de intenție pot fi încărcate în momentul completării formularului online.

Dacă ai nevoie de ajutor sau vrei să afli informații suplimentare, scrie-ne la adresa burse@agricover.ro  

Calendar

Perioadă de înscriere: 28 septembrie – 12 octombrie

Periodă de analiză și selecție: 13 – 19 octombrie

Anunțarea câștigătorilor: 22 octombrie

Începerea cursurilor: 26 octombrie

Criterii de înscriere

Tineri din familii de fermieri (orice profil agricol, ferme de până la 400 HA)

Exploatația să fie înregistrată la APIA

Absolvent de facultate, indiferent de specializare, sau student

Vârsta de până în 35 de ani

Procedură de selecție

După finalizarea perioadei de înscriere anunțată, juriul Progamului de Burse va analiza fiecare aplicație primită, informațiile oferite fiind extrem de importante;

Faza finală a procesului de selecție vizează candidații selectați în lista scurtă, aceștia urmând să fie anunțați și invitați să susțină un interviu online cu membrii juriului Programului;

Câștigătorii celor 10 burse vor fi anunțați oficial telefonic și prin e-mail și vor parcurge etapele de înregistrare în programul de studiu împreună cu echipa Clubului Fermierilor Români. De asemenea, lista câștigătorilor va fi făcută publică.

Juriul Programului

 • Doi membri ai consiliului de administrație al Agricover Holding S.A.
 • Reprezentant Clubul Fermierilor Români
 • Psiholog
 • Un absolvent al primei serii a Programului “Tineri Lideri pentru Agricultură”