Creditul Avans Porumb Forward – O noua premiera pe piata de creditare pentru agricultura semnata Agricover Credit IFN

Bucureşti, 13 mai 2015 – Agricover Credit lansează, astăzi, un nou produs de finanțare – Avans Porumb Forward, destinat fermierilor din sectorul vegetal.

Noul produs este o soluție de finanțare destinată fermierilor care aleg să valorifice recolta pe baza unui contract forward pentru vânzarea producției de porumb. În baza acestui contract, fermierii pot obține un credit reprezentând 70% din valoarea contractului de vânzare a recoltei de porumb, urmând ca rambursarea să se facă într-o singură rată corelată cu perioada de recoltare.

România este una din principalele țări producătoare de porumb din Europa, obținând anul trecut o recoltă de 11,7 milioane tone de porumb în valoare totală de 1,6 miliarde de euro. Pentru acest an peste 2,4 milioane de hectare vor fi însămânțate cu porumb ceea ce reprezintă jumătate din suprafața totală programată pentru însămânțare. Planurile structurii de agri-Business a Agricover vizează pentru 2015 achiziționarea și valorificarea a peste 500.000 de tone de porumb, facilitând accesul fermierilor locali către unitățile de procesare din țară și către piețe externe.

Soluția dezvoltată de Agricover Credit vine să susțină fermierii care au însămânțat porumb și au nevoie de capital pentru activitățile curente din fermă. Cunoașterea și înțelegerea domeniului în care operăm, ne ajută să inovăm în permanență și să dezvoltăm produse de creditare prin care fermierii pot avea acces ușor și rapid la finanțare. Prin această nouă soluție, oferim fermierilor un avans pe baza contractului forward pentru vânzarea recoltei de porumb pe care îl pot utiliza acum, fără a fi nevoiți să aștepte până la recoltare”, a declarat Robert Rekkers, Director General al Agricover Credit IFN. 

Produsul se adresează fermierilor din sectorul vegetal care exploatează suprafețe mai mari de 400 ha, avansul putând fi utilizat în funcție de propriile nevoi atât pentru capital de lucru cât și pentru investiții în eficientizarea fermei și creșterea productivității. Soluția poate fi dezvoltată și pentru alte culturi.

Avans Porumb Forward se alătură produsului specializat lansat anul trecut – Creditul Corelat cu Matif, ce permite corelarea dobânzii cu prețul cerealelor de la bursa de mărfuri Matif din Paris. Ambele soluții inovatoare vin să susțină fermierii în momentul valorificării producției oferind finanțare adaptată, capabilă să răspundă eficient nevoilor fermierilor.

Despre Agricover Credit

Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea activităţii agricole permit punerea la dispoziţie a unei game variate de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor şi caracteristicilor celor cărora se adresează. Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și cel mai scurt timp de răspuns. 

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanţi în finanţarea producătorilor agricoli.