AMINO BOR

COMPOZITIE:Bor 8%, aminoacizi liberi 5%

AMINO BOR este un ingrasamant lichid, pe baza de aminoacizi liberi, de origine vegetala si Bor sub forma de etanolamina.

CARACTERISTICILE PRODUSULUI ȘI MOD DE APLICARE

Se aplica in general cand activitatea vegetativa a plantelor este maxima – pornire in vegetatie, inflorire, fructificare, etc.

AMINO BOR actioneaza ca stimulator de crestere, inflorire si de formare a fructelor si corector al deficientelor sau cerintelor crescute de Bor la diferite specii (rapita, floarea soarelui, sfecla de zahar, pomi fructiferi). AMINO BOR furnizeaza plantelor aminoacizii necesari in procesele fiziologice ale  acestora, stimuland sinteza proteinelor si dezvoltarea plantei in fazele critice. Produsul ajuta la revenirea culturilor dupa conditiile climatice nefavorabile si accidente de alta natura (fi totoxicitate, seceta, temperaturi scazute, etc).

Produsul este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare, dar se recomanda un test de compatibilitate inaintea folosirii in amestec cu acestea (erbicide, fungicide, insecticide, diferiti adjuvanti), amestecurile sporind activitatea produselor fitosanitare, cu posibile efecte asupra culturii. Nu este compatibil cu produse pe baza de cupru, sulf, calciu si uleiuri minerale.

Cultura
Momentul aplicării
Doza
FLOAREA SOARELUI
de la 4-6 frunze pana la formarea inflorescentei (BBCH 17-61)
1,5 l/ha
RAPITA
pe toata perioada de vegetatie: toamna de la formarea primelor 4-6 frunze, apoi primavara de la pornirea in vegetatie, cresterea tulpinilor, inflorire, formarea silicvelor pana la cresterea boabelor
1,5 l/ha
SFECLA DE ZAHAR
de la faza de rozeta pana ce radacinile ajung la maturitatea de recoltare (BBCH 33-49)
1,5 l/ha
SOIA
de la 4-6 frunze pana la formarea inflorescentei (BBCH 17-61)
1,5 l/ha
CARTOF
2 aplicari, la 7-10 zile, de la formarea lastarilor laterali la inflorire
1,5 l/ha
MAR
dupa inflorire, de la formarea fructelor pana la ajungerea fructelor la jumatate din dimensiunea normala (BBCH 66-75)
2,5 l/ha