Valoarea creditelor acordate de Agricover Credit IFN a crescut cu 30% în 2014

București, 24 februarie 2015 – Agricover Credit IFN, instituție financiară non-bancară specializată exclusiv în finanțarea agriculturii, a înregistrat în 2014 un profit operațional de aproximativ 22 milioane Lei, în creștere cu 37% față de anul 2013.

Profitul net în anul 2014 a fost de 16.539.871 Lei, reprezentând o creștere de 37% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2013. Valoarea creditelor acordate a fost de 837 milioane de Lei, cu 30% mai mult decât în 2013, în timp ce numărul clienţilor activi a ajuns la 1.550 față de 1.300 în 2013.

Creșterea viguroasă înregistrată în anul 2014 vine ca o confirmare a faptului că avem un model de business solid, pe care îl implementăm urmând strategia corectă. Mai mult, creșterea cu 30% a valorii creditelor acordate și a numărului de clienți finanțați arată că există nevoie de finanțare în piață iar Agricover Credit răspunde bine acestei nevoi – făcând-o accesibilă fermierilor, bine adaptată la așteptările lor, cu o abordare nebirocratică care asigură rapiditate procesului de acordare”, a declarat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Informaţii financiare la 31 decembrie 2014:

  • Profitul net: 16.539.871 Lei, în creştere cu 37% faţă de 2013
  • Profit operațional: 21.945.000 Lei, în creştere cu 37%
  • Capitaluri proprii: 108.899.490 Lei, în creștere cu 18%
  • Rata de adecvare a capitalului, conform normelor BNR: 25%
  • Credite neperformante cu restanţe mai mari de 90 de zile: 1,1%
  • Valoarea creditelor acordate: 837.000.000 Lei, în creștere cu 30%
  • Expunere din credite: 572.433.000 Lei, în creștere cu 50%
  • Număr clienţi activi: 1.550

Agricover Credit se poziționează ca susținător activ al creșterii agriculturii românești, venind în sprijinul acesteia cu produse și servicii financiare inovatoare, atent calibrate pe nevoile de dezvoltare a fermelor vegetale și din zootehnie.

Printre cele mai importante produse și servicii lansate de Agricover în anul 2014 se numară Creditul Corelat cu Matif – soluție de finanțare unică pe piața din România ce permite corelarea dobânzii cu prețul cerealelor de la bursa de mărfuri din Paris (Matif). De asemenea, compania oferă fermierilor soluții de creditare cu aprobare pe loc pentru achizitia de utilaje agricole de mici dimensiuni și accesorii pentru acestea, precum și credite pentru extinderea sau modernizarea fermei. Cel mai important segment a rămas, în continuare, creditarea capitalului de lucru, incluzând și soluții pentru finanțarea pe stoc a producției agricole.

Fermierii români trebuie să fie competitivi atât pe piața internă, cât și pe piețele externe. În acest sens, agricultura românească are nevoie de investiții pentru modernizare, creșterea productivității și eficientizarea activităților. De asemenea, mai sunt de parcurs etape în managementul riscului și valorificarea optimă a producției – în cazul culturilor mari, în legumicultură, pomicultură și chiar în zootehnie. Urmărim cu atenție toate aceste procese și ne pregătim să intervenim cu produse financiare adaptate, capabile să răspundă eficient nevoilor de dezvoltare”, a completat Robert Rekkers, Directorul General al Agricover Credit IFN.

Pentru 2015, Agricover Credit are în vedere dezvoltarea portofoliului de produse în segmentul creditelor de capital de lucru cu aprobare pe loc, precum și cel al creditelor pentru investiții. Compania vizează, de asemenea, dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori de tehnologie agricolă pentru punerea pe piață a unor finanțari avantajoase pentru fermieri.

Despre Agricover Credit 

Agricover Credit este prima instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic. Cunoaşterea şi înţelegerea activităţii agricole permit punerea la dispoziţie a unei game variate de produse inovatoare pentru finanţarea capitalului de lucru şi a investiţiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor şi caracteristicilor celor cărora se adresează. Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și cel mai scurt timp de răspuns. 

Agricover Credit a înregistrat o creştere rapidă ajungând, în numai câţiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanţi în finanţarea producătorilor agricoli.