Vlad Șter: “Acest îngrășământ a ajutat porumbul să treacă peste stresul hidric și a avut o dezvoltare viguroasă”

Vlad Șter, inginer agronom în cadrul fermei SC Ceragrim SRL, din județul Mureș, ne-a primit în mijlocul unei culturi de porumb pe care au fost aplicate produse fitosanitare recomandate de specialiștii Agricover.

Pas cu pas, Vlad Șter a povestit care au fost produsele folosite în cadrul culturii.

În preemergență, s-a folosit produsul Spectrum, un erbicid preemergent pentru combaterea principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb.

În stadiul de 4-6 frunze, a fost aplicat îngrășământul foliar Plonvit Active Porumb, specific pentru fertilizarea culturii de porumb, ce furnizează macro și microelementele corespunzătoare cerințelor nutriționale ale culturii. Acest îngrășământ a ajutat porumbul să treacă peste stresul hidric din acel moment și a avut o dezvoltare viguroasă”, a povestit Vlad Șter.

În postemergență, a fost aplicată combinația de erbicide Fornet Extra și Osorno. Cele două substanțe active – Mesotrione și Nicosulfuron – au combătut cu ușurință atât buruienile monocotiledonate, cât și pe cele dicotiledonate din cultura de porumb. Recomand aplicarea acestor produse datorită faptului că au o perioadă largă de aplicare”, a explicat partenerul nostru.

În ceea ce privește colaborarea pe care o are cu Agricover, Vlad Șter mărturisește că apreciază profesionalismul echipei: Mulțumesc echipei Agricover, pentru că sunt niște adevărați specialiști, iar colegilor care exploatează terenuri agricole le recomand să îi contacteze și să fie consultați de aceștia.”

Afla aici mai multe informații despre produsele și serviciile Agricover!