Agricover Credit și International Investment Bank – parteneriat pentru susținerea dezvoltării fermierilor români

București, 1 aprilie 2015 Agricover Credit IFN a semnat astăzi un acord cu International Investment Bank (IIB) pentru un împrumut în valoare de 10 milioane Euro. Perioada de rambursare a creditului este de șapte ani, cu o perioadă de grație de doi ani. Fondurile vor permite companiei Agricover Credit să asigure fermierilor soluții de creditare accesibile și competitive, atât pentru capital de lucru, cât și pentru investiții necesare dezvoltării afacerilor în agricultură.

“Acordul încheiat astăzi ne permite să menținem ritmul rapid de dezvoltare de noi produse și servicii financiare inovatoare, destinate unei agriculturi moderne și sustenabile. Vom sprijini, astfel, fermierii mici și mijlocii și vom face accesibilă finanțarea necesară creșterii productivității și generării de plus valoare, atât pentru afacerile lor, cât și pentru domeniul agricol din România, în general. Atragerea unui partener de calibrul International Investment Bank confirmă faptul că avem un model de business solid și o strategie de dezvoltare corectă, iar semnarea acestui acord consolidează poziția noastră de principal jucător în acest segment din România”, a declarat Robert Rekkers, Director General, Agricover Credit IFN.

International Investment Bank (IIB) este o bancă de dezvoltare multilaterală, înființată în 1970, căreia Moody’s  i-a acordat ratingul Baa1, iar Fitch Ratings BBB.  România este unul dintre primele state membre ale băncii. Una dintre principalele direcții strategice ale IIB constă în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul partenerilor financiari. Agricover Credit IFN este cea de-a doua instituție financiară românească care folosește facilitatea de creditare special concepută de IIB cu scopul de a îmbunătăți accesul IMM-urilor la resurse financiare sustenabile.

“Creditul acordat Agricover Credit face parte din strategia noastră pe termen lung de furnizare a unor soluții de dezvoltare adaptate nevoilor specifice ale statelor membre. Acest acord este în linie cu activitatea noastră principală, care prevede sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul partenerilor financiari și furnizarea de suport acolo unde este în mod special necesar în România – în sectorul agricol. IIB urmărește să continue extinderea operațiunilor sale și să promoveze dezvoltarea economică a României”, spune Vladimir Liventsev, Vicepreședintele Consiliului responsabil de creditare și investiții.

Agricover Credit se poziționează ca susținător activ al creșterii agriculturii românești, venind în sprijinul acesteia cu produse și servicii financiare menite să susțină atât dezvoltarea fermelor vegetale (cultură mare, legumicultură, pomicultură, cartof și sfecla), cât și a fermelor din sectorul zootehnic (suine, bovine).

***

Despre International Investment Bank

IIB a fost înființată pe baza Acordului interguvernamental privind crearea International Investment Bank și pe baza Cartei sale, semnate de toate statele membre ale Băncii în data de 10 iulie 1970. În prezent, statele membre ale Băncii sunt Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Mongolia, România, Rusia, Slovacia și Vietnam. În noiembrie 2014, Consiliul IIB a aprobat cererea Ungariei de a redeveni membră a Băncii și se află acum în plin proces de a-și aduce contribuția la capitalul IIB. Principalele domenii de activitate ale IIB includ sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii prin intermediul instituțiilor financiare și finanțarea proiectelor de infrastructură importante din punct de vedere social.

Despre Agricover Credit

Înființată în 2008, Agricover Credit este singura instituție financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal și zootehnic. Cunoașterea și înțelegerea activității agricole permit oferirea unei game variate de produse inovatoare pentru finanțarea capitalului de lucru și a investițiilor într-o manieră flexibilă, adaptată nevoilor și caracteristicilor fermierilor. Echipa comercială mobilă, formată din consultanți financiari, acoperă întreg teritoriul țării, deplasându-se la sediul clientului pentru a oferi suport în alegerea celei mai bune soluții de finanțare, întocmirea dosarului de creditare și cel mai scurt timp de răspuns. Agricover Credit a înregistrat o creșterea rapidă ajungând, în numai câțiva ani, să fie unul dintre jucătorii importanți în finanțarea producătorilor agricoli.