Un om informat este un om protejat. Fii precaut! Informează-te despre modalitățile de fraudă și prevenirea acestora.

Siguranța datelor dumneavoastră reprezintă o prioritate pentru noi, de aceea vă rugăm să parcurgeți acest material prin care vă punem la dispoziție informații despre una dintre cele mai frecvente tentative de fraudă și modalitățile prin care o puteți evita. 

Vishing-ul este o metodă frauduloasă prin care puteți fi contactat telefonic de către persoane care pretind a fi din partea autorităților (polițiști, procurori, reprezentanți ai unor companii IT, bănci sau chiar reprezentanți Agricover Credit IFN) și care vă solicită accesul de la distanta pe calculatorul dumneavoastră sub diferite pretexte inventate. Scopul lor real este de a-ți accesa datele confidențiale și de a-ți fura banii.

 

Cum iți protejezi datele in cazul unei tentative de vishing?

  • NU răspunde la apeluri din afara țarii, mai ales daca nu cunoști persoane din țările respective!
  • NU divulga niciun fel de date confidențiale cum ar fi user-ul si parola Credit360, codul de activare, numărul cardului, codul CVV2 sau PIN-ul Cardului de credit.
  • NU instala aplicații și NU accesa site-uri la indicațiile persoanelor care te contactează telefonic.
  • NU presupune ca persoanele care te contactează sunt de încredere doar pentru ca știu câteva informații despre tine, pe care e foarte simplu sa le afle de pe rețelele de socializare.

 Cele mai frecvente “scenarii” inventate de escroci:

  • Câștig neașteptat – ai câștigat o suma mare de bani, iar pentru a intra în posesia ei trebuie să oferi datele tale confidențiale.
  •   Calculator virusat – din cauza unor viruși din calculatorul tău, a apărut o eroare în sistemul instituției finanțatoare (IFN) și este nevoie de datele tale pentru a remedia problema.
  • Urgență a IFN – escrocii vor invoca nevoia rapidă la informațiile tale, punând asta pe seama unor proceduri false.

 

În aceste situații, în cazul în care primiti un mesaj prin care sunteti informat că ati autorizat o plata sau prin care vi se confirma realizarea unei tranzacții pe care nu ati efectuat-o, va rugam sa luati legătura de urgenta cu noi NUMAI la numărul de telefon menționat pe spatele cardului de credit!

Ai nevoie de ajutor? Discuta cu Agriman!