Agricover Holding raporteaza pentru anul 2017 venituri de 1,43 miliarde lei si un profit net de 29,6 milione lei

Bucuresti – 24 mai 2018. Agricover Holding, principalul jucator din agribusiness-ul romanesc, raporteaza venituri de 1,43 miliarde lei obtinute din comercializarea de produse si servicii specializate, inclusiv din activitatea de finantare a fermierilor, derulate prin subsidiarele Agricover SA si Agricover Credit IFN. Agricover SA este o entitate juridica nou creata in noiembrie 2017, in urma fuziunii prin absorbtie a Agricover SRL si Cerealcom SA in fosta entitate Agricover SA.

Agricover Holding reuneste activitatile de Agri-Business (distributie inputuri pentru agricultura, servicii de insilozare si comert cu cereale si oleaginoase), Agri-Finance (servicii de finantare a fermierilor) si Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare si comercializare a carnii de porc).

Informatii financiare la 31 decembrie 2017*:

•    Cifra de afaceri: 1,43 miliarde Lei
•    EBITDA: 57,1 milioane Lei
•    Profit net: 29,6 milioane Lei
•    Valoarea investitiilor: 23,7 milioane Lei
•    Numar fermieri parteneri: 4.750

*Conform situatiilor financiare consolidate ale Agricover Holding SA la 31.12.2017 intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

La sfarsitul anului 2017, BERD a devenit actionar in cadrul Agricover Holding SA cu o investitie de 32 milioane lei in capitalul companiei pentru a subscrie unei participatii de aproape 13%. Majorarea de capital a fost directionata catre companiile Agricover Credit IFN si Agricover SA cu scopul de a sustine performantele celor trei piloni principali de business prin: cresterea finantarilor acordate fermierilor, extinderea activitatii de agribusiness (distributie inputuri si valorificare cereale) si dezvoltarea investitiilor din domeniul procesarii carnii de porc.

Agri-Business 2017 – eficienta operationala si solutii specializate pentru cresterea performantelor fermierilor

In anul 2017, strategia Agricover Holding a vizat consolidarea pozitiei de lider in distributia de inputuri pentru agricultura, compania adoptand o serie de masuri care au urmarit cresterea calitatii serviciilor oferite dar si dezvoltarea de solutii specializate pentru cresterea performantelor fermierilor parteneri. In acest sens, compania a extins acoperirea logistica prin deschiderea a 10 depozite regionale si doua depozite centrale care functioneaza pe sistemul „hub”-urilor logistice. Masura a avut in vedere imbunatatirea timpului de raspuns la solicitarile fermierilor si livrarea prompta a produselor necesare productiei agricole.

De peste 18 ani Agricover este motorul inovatiei in agribusiness-ul romanesc, dezvoltand an de an solutii specializate care raspund in mod concret nevoilor reale ale fermerilor. Una dintre solutiile inovatoare foarte bine primite de catre fermierii parteneri in 2017 a fost vanzarea de motorina cu plata la recolta. Aceasta facilitate unica oferita fermierilor a reprezentat un punct puternic de diferentiere care a generat o crestere cu 55% a volumului de motorina tranzactionat, ajungand la 55.000 metri cubi livrati.

In ceea ce priveste activitatea de comercializare si depozitare a cerealelor si oleaginoaselor, Agricover a continuat strategia de eficientizare si de dezvoltare de parteneriate strategice cu procesatorii locali interesati de depozitarea pe termen lung si mentinerea unui standard ridicat de calitate a marfii depozitate.

Agri-Finance 2017 – crestere record a finantarilor acordate fermierilor

In anul 2017 Agricover a acordat finantari in valoare de  1,37 miliarde lei unui numar de 2.350 fermieri. Cresterea cu 39% a volumului de credite acordate confirma faptul ca agricultura romaneasca are nevoie de solutii de creditare specializate si inovatoare care sa permita dezvoltarea si cresterea performantelor. Una dintre noutatile anului 2017 a reprezentat-o completarea solutiilor de finantare specializata cu produse dedicate zootehniei, in special crescatorilor de vaci de carne si de lapte.

Agri-Food 2017 – continuarea investiilor in unitatea proprie de abatorizare si extinderea retelei de magazine de desfacere

Agricover a achizitionat 345.150 capete de porc de la producatorii romani in anul 2017, iar peste 80% din porcii achizitionati au fost abatorizati in unitatea proprie de procesare a carnii de porc. Compania a demarat activitatea de abatorizare si procesare a carnii de porc in anul 2015 dupa un amplu program de investitii in unitatea de productie din Peris. Investitiile realizate in 2017 au depasit 19 milioane lei, iar in programul de investitii pentru anul 2018 compania va aloca inca 20 de milioane lei.

Produsele de carne de porc proaspata sunt puse la dispozitie consumatorului final atat prin intermediul marilor lanturi de retail, cat si prin reteaua de magazine proprii dezvoltata de catre Agricover. In 2018 compania are in vedere extinderea retelei de desfacere pana la un numar de 30 de magazine situate in principalele zone de consum din Bucuresti si din imprejurimi.

Agricover Holding – directiile strategice pentru anul 2018

Pentru anul 2018 Agricover va continua sa sprijine dezvoltarea agriculturii extinzand continuu portofoliul de solutii inovatoare si facilitand accesul fermierilor la servicii si produse specializate. Compania vizeaza continuarea ritmului de crestere realizat in anul 2017 prin cresterea volumului de afaceri si a numarului de clienti in special in segmentul fermierilor mici si medii.

Despre Agricover

Agricover Holding este principalul jucator din agribusiness-ul romanesc, cu o activitate de peste 18 ani in acest domeniu. In sfera Holdingul se reunesc activitatile de Agri-Business, Agri-Finance si Agri-Food. Cu un model de afacere puternic integrat, Agricover este o veriga cheie ce sustine eficienta intregului lant valoric din agricultura, oferind solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania.

In prezent, in cadrul operatiunilior Agricover Holding isi desfasoara activitatea peste 1.000 angajati. Agricover deserveste peste 4.700 clienti fermieri care lucreaza peste 1,7 milioane hectare teren arabil la nivel national.