Agricover announces new appointments in the management of Agricover Credit IFN SA

Robert Rekkers becomes Chairman of the Board, Serhan Hacisuleyman will be appointed CEO.

Programul a cuprins sesiuni de mentorat pentru a diagnostica lacunele și oportunitățile de dezvoltare a start-up-urilor, pentru ca ulterior să primească sprijin adecvat sub formă de training, planificare de afaceri, mentorat și învățare, precum și introducere în specificul agriculturii.

"Nextcelerator a fost creat pentru a recunoaște și susține fondatorii și soluțiile care inovează și contribuie la un model sustenabil în regiunea ECE, deoarece această zonă reprezintă unul dintre pilonii economiei și securității europene. Am fost impresionați de motivația, pitch-ul, dezvoltarea și interesul finaliștilor, care împărtășesc viziunea unei agriculturi tehnologizate și a unui impact social pozitiv al soluțiilor lor. Împreună cu partenerii noștri Agricover și Microsoft, vom continua să sprijinim startup-urile în provocările lor", a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner SeedBlink.

“Suntem încântați de succesul programului care a atras participanți din Europa Centrală și de Est. Am văzut multe idei bune și soluții de agritech valoroase pentru dezvoltarea agriculturii sustenabile și pentru digitalizarea agriculturii. Le mulțumim partenerilor SeedBlink și Microsoft pentru acest proiect bun și îi asigurăm pe toți participanții de sprijinul nostru în continuare. Aceste rezultate ne încurajează să privim cu interes spre edițiile viitoare.” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Obiectivul general al acestui program este de a dezvolta capacitatea start-up-urilor și a antreprenorilor din domeniul agritech din Europa Centrală și de Est, astfel încât să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și de a-i pune în legătură cu parteneri de investiții de capital de creștere pentru a-și continua planurile de dezvoltare.

După Demo Day și anunțarea câștigătorilor, participanții au rezumat beneficiile programului: oportunitatea de a intra în contact direct cu specialiști din domeniu, pregătirea pentru investiții, conexiunea și mentoratul 1:1, feedback-ul direct și legătura cu fondatorii care se confruntă cu provocări pe verticală similare, dincolo de program.

"Avem fermieri în echipa noastră, iar acest lucru este foarte important, deoarece soluția noastră le ușurează foarte mult viața. De asemenea, suntem încântați să fim susținuți și recunoscuți de cei trei parteneri: Agricover, Microsoft și SeedBlink, și încurajez fondatorii de startup-uri să participe la astfel de acceleratoare specializate pentru a se dezvolta cu adevărat. Nextcelerator ne-a oferit sprijin în afaceri, expertiză, cunoștințe despre domeniu și network - ceea ce mi se pare foarte valoros.", a declarat Martin Ullmann, fondatorul Ullmanna.

Cei 10 finaliști au avut acces la sesiuni de mentorat de grup, precum și la sesiuni individuale axate pe competențe antreprenoriale, cum ar fi dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării. De asemenea, finaliștii au putut participa la o serie de cursuri de masterclass unice, adaptate la nevoile start up-urilor.

Locul 1 - Ullmanna a dezvoltat un produs hardware care se atașează la tractoare pentru a tăia buruienile de pe rând. Produsul provine din Republica Cehă. Produsul detectează planta și decide dacă să o taie sau nu. Acesta oferă o soluție ecologică pentru erbicide și reduce semnificativ necesitatea plivitului manual în agricultura ecologică.

Locul 2 - Verdefood un marketplace românesc care conectează fermierii locali din jurul orașelor București și Cluj-Napoca cu cererea locală de legume și fructe proaspete. În plus, platforma le oferă fermierilor instrumente pentru a-și gestiona mai bine procesele de aprovizionare.

Locul 3 - Proofminder este o platformă maghiară de inteligență artificială pentru agricultura de precizie - monitorizarea culturilor/ frunzelor pentru agricultori sub forma unei platforme SaaS cu parteneri de producție cu drone. Platforma se adresează marilor întreprinderi agricole din Europa Centrală și de Est, producătorilor de semințe, cultivatorilor de mere (sau alți pomi fructiferi) și altor jucători de pe piață.

Cincizeci de start-up-uri AgriTech din Europa Centrală și de Est s-au înscris în Nextcelerator. Printre start-up-urile selectate se numără proiecte de marketplace, proiecte agroalimentare și proiecte de optimizare a proceselor agricole, majoritatea dintre acestea având deja venituri, cu tracțiune și intenția de a-și rafina produsul și de a-l extinde în zone geografice mai largi.

Despre Agricover

 

Agricover este liderul pieței de agribusiness din România, un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viața fermierilor pe termen lung, creând progres și prosperitate la scară socială.

Încă de la înfiinţare, Grupul Agricover şi-a propus să deservească fermierii români şi să le ofere soluţii inovatoare, adaptate nevoilor lor, astfel încât aceştia să își poată consolida în mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel internațional, la soluţii de finanţare adaptate specificului sectorului agricol și la servicii de agricultură digitală.

 

Despre SeedBlink

 

SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea a startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea noastră este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să aibă acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

Comunitatea SeedBlink se află în centrul succesului platformei, alături de o selecție riguroasă de startup-uri tehnologice aflate în faze incipiente și de echipele lor pasionate. Ne propunem să deschidem investițiile în start-up-uri și facem acest lucru prin construirea unei platforme moderne, a unei comunități cu experiență în tehnologie și a rețelei și expertizei noastre, pentru a scala companiile după investiții.

Despre Microsoft

 

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) facilitează transformarea digitală pentru era unui cloud inteligent și a unei margini inteligente. Misiunea sa este de a permite fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să obțină mai mult.