Agricover SA – venituri de 1,64 miliarde lei și profit net de 13,2 milioane lei pentru anul 2018

Agricover SA, subsidiară a Agricover Holding, raportează pentru anul 2018 venituri de 1,64 miliarde lei și un profit net de 13,2 milioane lei din activitățile de Agri-Business (distribuție inputuri pentru agricultură, servicii de însilozare și comerț cu cereale și oleaginoase) și Agri-Food (activitatea de abatorizare, procesare și comercializare a cărnii de porc).

Agricover SA este o entitate juridica nou creata in noiembrie 2017, in urma fuziunii prin absorbtie a Agricover SRL si Cerealcom SA in fosta entitate Agricover SA.

Informatii financiare la 31 decembrie 2018*:

  • Cifra de afaceri: 1,64 miliarde Lei
  • EBITDA: 44,9 milioane Lei
  • Profit net: 13,2 milioane Lei

*Conform situatiilor financiare ale Agricover SA la 31.12.2018 intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

Strategia Agricover in ceea ce priveste operatiunile de Agri-Business a vizat cresterea cotei de piata si eficientizarea activitatilor din punct de vedere operational-logistic. In 2018 compania a inregistrat o crestere cu 25% a numarului de clienti fermieri.

Pentru a raspunde eficient cerintelor venite din partea clientilor, compania a dezvoltat cea mai performanta retea logistica din agribusiness-ul romanesc. Astfel, in 2018 Agricover a finalizat implementarea unor proiecte logistice menite sa reduca timpul de raspuns si sa asigure livrarea prompta a produselor necesare fermierilor. Compania a inaugurat un depozit central de ultima generatie cu o suprafata de 6000 mp si, totodata, a extins reteaua de depozite nationale ajungand la o suprafata totala de depozitare samanta si produse fitosanitare de 22.000 mp. In acelasi timp, Agricover a investit in automatizarea operatiunilor prin implementarea unui sistem informatic performant pentru managementul stocurilor in reteaua nationala de depozite.

Printr-un portofoliu complet de inputuri – produse fitosanitare, seminte, ingrasaminte, motorina, solutii inovatoare menite sa eficientizeze costul de productie al fermierilor parteneri si o echipa comerciala extinsa ce acopera intreg teritoriul tarii, Agricover si-a consolidat pozitia de lider pe care o detine in piata de inputuri agricole.

Operatiunile de Agri-Food – abatorizare, procesare si comercializare a carnii de porc – au inregistrat o crestere cu 49% a volumului, ajungand la 390.500 capete de porci procesati in unitatea proprie de productie din Peris.

Abatorul Peris comercializeaza carne si produse proaspete de porc in majoritatea lanturilor de retail care isi desfasoara activitatea in Romania, precum si prin reteaua proprie de magazine situate in principalele zone de consum din Bucuresti si din imprejurimi.

Directii de dezvoltare pentru 2019

Dat fiind specificul activitatilor de Agri-Business si Agri-Food, inca din 2018 compania a luat decizia divizarii celor doua operatiuni prin constituirea unei noi entitati juridice – Abatorul Peris SA – care va prelua derularea activitatilor de procesare si comercializare a carnii de porc.

Obiectivul acestui demers il reprezinta constituirea unei fundatii sanatoase pentru continuarea dezvoltarii accelerate a celor doua activitati in baza unor strategii si obiective specifice si a unui managementul eficient al operatiunilor. Procesul de divizare a fost finalizat la inceputul lunii aprilie 2019.

Pentru anul 2019, societatea nou infiintata Abatorul Peris SA isi propune continuarea planului de investitii pentru eficientizarea activitatii de productie, optimizarea portofoliului de produse si a canalelor de distributie, vizand astfel continuarea cresterii profitabile a afacerii.

In ceea ce priveste operatiunile de Agri-Business, desfasurate in continuare sub Agricover SA, compania isi propune continuarea cresterii sanatoase prin extinderea portofoliului de solutii specializate, atat pentru dezvoltarea unor noi zone de business, cat si pentru a asigura in continuare eficientizarea costului de productie al fermierilor parteneri.

Despre Agricover

Agricover SA este subsidiara a Agricover Holding – principalul jucator din agribusiness-ul romanesc, cu o activitate de peste 19 ani in acest domeniu. Din Holding mai fac parte Abatorul Peris SA, entitate nou infiintata in aprilie 2019 in scopul derularii operatiunilor de Agri-Food din cadrul grupului, si Agricover Credit IFN SA, prin care se deruleaza activitatea de Agri-Finance.

Cu un model de afacere puternic integrat, Agricover este o veriga cheie ce sustine eficienta intregului lant valoric din agricultura, oferind solutii specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din Romania.

In 2017 BERD a devenit actionar in cadrul Agricover Holding SA, cu o investitie de 32 milioane lei (echivalentul a 7 milioane euro) in capitalul companiei pentru a subscrie unei participatii de aproape 13 procente.

In prezent, in cadrul companiilor subsidiare Agricover Holding isi desfasoara activitatea peste 1.000 angajati. In anul 2018, subsidiarele Agricover Holding au deservit peste 5.700 clienti fermieri care exploateaza peste 1,9 milioane hectare teren arabil la nivel national.