CERE ACUM OFERTA
Bactim Sol - Tratament regenerator
Beneficii
Bioprodus bacterian care accelerează descompunerea resturilor vegetale.
Ajută la regenerarea solurilor (atât cele degradate, cât şi cele exploatate în agricultura intensivă).
Conține bacterii sub formă de spori pe substrat nutritiv ce au o viață mai lungă la depozitare și sunt mai rezistente la acțiunea factorilor de mediu față de “bacteriile vii”.
Îmbunătățește în timp caracteristicile fizico-chimice ale solului (textură, structură, capacitate de schimb cationic, regimul aero-hidric).
Asigură o eliberare rapidă a nutrienților conținuți în biomasa încorporată.
Asigură plantelor o cantitate suplimentară de fosfor.
Recomandări de aplicare
Produsul se aplică cu mașina de stropit:
- după recoltare – se încorporează
- înainte de semănat – se încorporează cu combinatorul
- imediat după răsărirea culturii
Doza de aplicare: 2l/ha.
Volumul soluției de stropit este de 300 l/ha, stropi de mărime medie.
Important
Este esențial ca după aplicarea pe miriștile rămase după recoltare, să se intervină cu o lucrare de mărunțire și încorporare a resturilor vegetale pentru punerea în contact a bacteriilor cu solul și colonizarea eficientă a acestuia.
La prima utilizare a produsului se recomandă doza de 2l/ha pentru a se asigura startul optim al activității bacteriene. Ulterior se va aplica o doză de 1l/ha pentru întreținerea numărului de colonii de bacterii.
Este recomandabilă aplicarea împreună cu un produs pe bază de Azot, în special pentru miriștile de culturi cu raport C/N ridicat (miriști cereale, porumb).
Caracteristici ale produsului
Cele două tulpini din genul Bacillus conținute în BACTIM SOL au o capacitate ridicată de a descompune celuloza și, implicit, descompun rapid și eficient paiele și resturile sistemelor radiculare într-un interval larg de temperaturi (4-60 grade Celsius).
Prin descompunerea celulozei rezultă o cantitate mare de glucoză care reprezintă o excelentă sursă de hrană și pentru alte microorganisme de la nivelul solului, acest lucru ducând la creșterea biodiversitații acestuia.
Eliberarea substanțelor nutritive din resturile de culturi descompuse crește conținutul de substanțe nutritive esențiale disponibile în sol. Ca urmare a descompunerii celulozei în condiții aerobe se formează: mucilagii coloidale, substanțe gelatinoase, acizi uronici și coloranți, implicați în formarea humusului și a structurii solului.
Descompunerea rapidă a resturilor vegetale scade probabilitatea de iernare a agenților patogeni, deci o presiune mai mică de infecție și o eficacitate mai mare a programelor de protecție a plantelor.