Kolto Zsombor colaborează cu Agricover Credit IFN pentru modernizarea fermei

Kolto Zsombor, reprezentant al Zsombnorb SRL, conduce o afacere de familie. Bazele acestei afaceri au fost puse încă din anul 1990 cu patru animale și câteva echipamente, iar în prezent ferma deține 190 de capete din rasa Holstein, vaci de muls și cultivă 110 hectare de teren.

“Lucrăm cu Agricover de șapte ani, folosim destul de multe produse de la ei. Am început cu linia de credit care a fost primul produs achiziționat. În afară de acest credit, avem de la Agricover credite de investiții, combustibil, pesticide, îngrășământ și noul lor produs cardul de credit Fermier. Cu creditul de investiții am reușit să realizăm o modernizare mare în ferma: am achiziționat un robot de muls, robotul de alăptat viței, scrapere pentru curățarea grajdului. Toate acestea am reușit să le realizăm print-o colaborare foarte flexibilă.

Acum am înființat o cooperativă cu cinci fermieri din zonă și am depus un proiect pentru fonduri nerambursabile prin care dorim să modernizăm parcul de echipamente.

Avantajul foarte mare al Agricoverului față de bănci și alte instituții de credit este că sunt foarte flexibili. Cu agenții putem discuta și în limba maghiară ceea ce este important pentru noi deoarece ne înțelegem mai bine. Putem explica mai bine ce dorim, să înțelegem criteriile care la unele credite sunt importante. Putem înțelege și textul scris cu litere mărunte.

În afară de asta, economisim o mare parte din timp deoarece nu trebuie să ne deplasăm la bănci sau după hârtii, ci agenții vin la noi și într-un mod foarte operativ putem organiza derularea creditelor.” – Kolto.