Vlad Șter, partener Agricover din Mureș, despre schemele de tratament: "Reprezintă produse bine alese, eficiente și sigure”

Recent, am stat de vorbă cu Vlad Șter, inginer în cadrul societății Ceragrim. Tânărul agronom ne-a povestit ca Ceragrim deține 1600 de ha, iar din aceasta suprafață ne-a prezentat lotul demonstrativ cu o frumoasă cultură de grâu pe care au fost aplicate tehnologiile recomandate de specialiștii Agricover.

Pe sola prezentată, primul tratament aplicat a fost cel de erbicidare, cu Broadway Star (erbicid de ultimă generație pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale). Tot aici au fost aplicate fungicidele Zamir și ulterior Vip Super, care controlează foarte bine fuzarioza, atunci când cultura a ajuns la spic.

Insecticidele care au protejat cultura de grâu de pe acest lot demonstrativ au fost Rexaris (insecticid de contact cu efect de șoc rapid în combaterea principalilor dăunători din culturile agricole) și Sumi Alpha.

Vlad Șter a ținut să precizeze că recomandă cu încredere schemele de tratament propuse de Agricover pentru că a constatat în timp că sunt “produse bine alese, eficiente și sigure”.