Agrinnovator

Grupul de lucru (think tank) Agrinnovator, lansat în luna mai 2022, are menirea de a promova crearea și diseminarea cunoștințelor referitoare la tehnologiile agriculturii de mâine.

Proiectul îi are în centru pe tinerii fermieri absolvenți ai programului Tineri Lideri pentru Agricultură, organizat de Clubul Fermierilor Români, pregătiți să ducă agricultura românească la următorul nivel de dezvoltare și performanță prin expunerea de soluții și tehnologii agricole internaționale. Agrinnovator este locul în care tinerii fermieri gândesc, dezbat idei și testează pe diferite teme cu scopul de a crea progres și valoare adăugată.

Aceștia și-au unit energiile și mințile, având drept obiectiv susținerea fermierilor in drumul lor spre digitalizare, pentru a fi cât mai sustenabili și performant în activitatea pe care o desfășoară, într-un context din ce în ce mai dinamic, caracterizat de aspecte precum: nevoia de performanță și reziliență, migrarea și îmbătrânirea populației rurale, schimbările climatice și degradarea solului.

Proiecte desfășurate până în prezent:
 

  • Evaluarea soluțiilor de digitalizare a agriculturii existente în piață și publicarea unui ghid al digitalizării
  • Propunerea de politică publică „Specialist in Informatică Agricolă”

Agricover asigură cadrul de lucru și susținerea necesară în diseminarea rezultatelor în rândul fermierilor români.

Află mai multe www.agrinnovator.ro