ADAMA cumpără un pachet minoritar de acțiuni de la AGRICOVER, principalul distribuitor de input-uri agricole

Agricover S.A. (“AGRICOVER”), subsidiară a Agricover Holding S.A., principalul jucător din agribusiness-ul românesc, și ADAMA Ltd. (“ADAMA”), unul dintre liderii globali în soluții integrate pentru protecția plantelor, anunță cumpărarea de către ADAMA a unui pachet de acțiuni reprezentând 10% din capitalul social al AGRICOVER.

Înființată în anul 2000, AGRICOVER este specializată în distribuția de input-uri pentru agricultură și urmează o linie strategică de dezvoltare a business-ului centrată pe optimizarea portofoliului de produse, creșterea cotei de piață și eficientizarea operațiunilor. AGRICOVER, principalul distribuitor pentru producătorii internaționali de input-uri agricole, va continua să-și extindă relația de business cu toți partenerii săi, pentru a putea oferi fermierilor cele mai eficiente soluții pentru o agricultură performantă, reducând costurile de producție la hectar și adoptând cele mai bune practici de protecție a mediului. Cu o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei la finalul anului 2018 (416.0 milioane USD), AGRICOVER se dezvoltă sustenabil înregistrând și o creștere cu 25% a numărului de clienți fermieri.

“Continuăm strategia noastră și accesăm know-how specializat pentru fiecare linie de business, prin dezvoltarea de parteneriate strategice, de data aceasta în zona distribuției de input-uri agricole, ADAMA fiind unul dintre liderii globali recunoscuți în producția de produse pentru protecția culturilor agricole. Fermierii, partenerii noștri, vor avea acces la un portofoliu complex de produse, consultanță specializată și cele mai moderne tehnologii de protecția plantelor,” a declarat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

“Suntem onorați să avem alături de noi, de peste 19 ani, cei mai mari producători globali de input-uri agricole, capabili să ofere fermierilor cele mai moderne și inovative soluții. Vom continua să ne aliniem celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă și de transparență comercială, pentru a asigura o bază sustenabilă de dezvoltare pentru noi și pentru toți partenerii noștri,” a adăugat Liviu Dobre, Director General Agricover Holding.

Dimitrios Drisis, directorul general al ADAMA România și Polonia a fost numit membru al Consiliului de administrație al AGRICOVER începând cu acest moment.

Dimitrios Drisis a spus, “Suntem încântați să întărim legătura cu una dintre cele mai importante companii din agribusiness-ul din România. Vom lucra împreună cu AGRICOVER pentru a face schimb de cunoștințe și bune practici, cu scopul de a sprijini și moderniza agricultura românească cu produse și servicii noi. Parteneriatul nostru cu AGRICOVER ne va permite să ne sporim și mai mult apropierea de fermieri, în timp ce vom continua să lucrăm și să oferim sprijin complet partenerilor noștri fideli și tradiționali de pe piață, care vor continua să comercializeze produsele noastre în țară.”

În urma tranzacției, structura acționariatului AGRICOVER este următoarea: Agricover Holding S.A. (86.75%), ADAMA (10.00%), acționari minoritari (3.25%).

Despre ADAMA

ADAMA Ltd. este una dintre cele mai importante companii de protecție a plantelor din lume. Ne străduim să creăm simplitate în agricultură – oferind fermierilor produse și servicii eficiente care să le simplifice viața și să îi ajute să crească. Cu unul dintre cele mai cuprinzătoare și diversificate portofolii de produse diferențiate și de calitate, echipa noastră de peste 7.000 de oameni ajunge la fermieri din peste 100 de țări, oferindu-le soluții pentru combaterea buruienilor, insectelor și bolilor și creșterea producției. Pentru mai multe informații, vizitați-ne pe www.ADAMA.com și urmați-ne pe Twitter® la @ADAMAAgri.

Press contact: Alina GITLAN, alina.gitlan@adma.com, +40729105767

Despre AGRICOVER

Agricover S.A. este subsidiară a Agricover Holding – principalul jucător din agribusiness-ul românesc, cu o activitate de peste 19 ani în acest domeniu. Din Holding mai fac parte Abatorul Periș SA, entitate nou înființată în aprilie 2019 în scopul derulării operațiunilor de Agri-Food din cadrul grupului și Agricover Credit IFN S.A., prin care se derulează activitatea de Agri-Finance. Cu un model de business puternic integrat, Agricover este o verigă cheie ce susține eficiența întregului lanț valoric din agricultură, oferind soluții specializate pentru dezvoltarea afacerilor fermierilor din România. În 2017 BERD a devenit acționar în cadrul Agricover Holding S.A. cu o subscriere a unei participații de aproape 13 procente. În prezent, în cadrul companiilor subsidiare Agricover Holding își desfășoară activitatea peste 1.000 de angajați. În anul 2018, subsidiarele Agricover Holding au deservit peste 5.700 de clienți fermieri, care exploatează peste 2 milioane hectare de teren arabil la nivel național.

Pentru mai multe referințe accesați www.agricover.ro.

Contact presă: Delia MATEI, delia.matei@agricover.ro/0741.222.274