Agricover Holding SA schimbă planurile de listare la Bursa de Valori București

București, 17 mai 2023 – Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA ("Agricover" sau "Compania") a hotărât să nu continue procesul de listare a acțiunilor la Bursa de Valori București ca urmare a faptului că, în condițiile de piață actuale, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial.

"Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geo-politic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite. Suntem în continuare dedicați respectării celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul nostru de a promova inovația în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces", a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

Agricover Holding și-a asumat misiunea de a impulsiona creșterea durabilă a sectorului agricol, continuând în același timp să lucreze îndeaproape cu acționarii, clienții și partenerii săi pentru a-și atinge obiectivele pe termen lung.

În ultimele două decenii, Agricover a jucat un rol esențial în sprijinirea fermierilor din România, oferind acces la inputuri agricole, soluții de finanțare și inițiative emergente de digitalizare care promovează o agricultură sustenabilă și performanta. Angajamentul de neclintit al companiei față de principiile sănătoase de guvernanță corporativă, de un management pragmatic, de transparență și responsabilitate ne-a poziționat ca un jucător proeminent în sectorul agricol românesc.

Despre Agricover Holding

 

Agricover Holding este un grup de companii cu performanțe de top în agribusiness-ul european. Cu peste 22 de ani de experiență în sector și o abordare antreprenorială a dezvoltării afacerilor, Agricover este un generator de soluții inovatoare care transformă afacerile și viețile fermierilor pe termen lung. Agricover Holding include liniile de afaceri Agricover Distribution, specializată în distribuția de inputuri agricole; Agricover Credit, o instituție financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor; și Agricover Technology, prin intermediul căreia fermierii au acces la cele mai recente inovații din agricultura digitală globală.