Cosmin Stana, consultant tehnic Agricover, despre tratamentul aplicat într-un lot experimental de grâu

Cosmin Stana, consultant tehnic Agricover, despre lotul experimental de grâu din Timiș: “Estimăm o producție de peste 9 tone la hectar”.

În luna iulie, am fost în vizită la ferma Cesil, din comuna Comloșu Mic, județul Timiș, pentru a observa și verifica lotul experimental de grâu pentru care specialiștii Agricover au propus o schemă de tratament specifică.

Cosmin Stana, consultant tehnic Agricover, a explicat care au fost produsele folosite în cultură.

Pentru erbicidare, s-a utilizat pachetul Andor + Dash – erbicid cu spectru larg pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale. Schema de erbicidare a fost continuată, apoi, cu produsul Broadway Star – erbicid de ultimă generație pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate anuale și perene din culturile de cereale.

Ulterior, a fost aplicat fungicidul Zamir, apoi Zakeo Extra și Orius în ultimul tratament aplicat pe spic.

Schema de tratament a cuprins și Rexaris, un insecticid de contact cu efect de șoc rapid în combaterea principalilor dăunători din culturile agricole, precum și Krima, insecticid sistemic cu efect de lungă durată contra unei game largi de dăunători din culturile agricole.

În ceea ce privește îngrășămintele foliare, la ieșirea din iarnă a fost utilizat Plonvit Active Cereale – îngrășământ foliar specific pentru fertilizarea culturilor de cereale, ce furnizează macro și microelementele corespunzătoare cerințelor nutriționale ale acestora.

De asemenea, a fost aplicat Amino Start – biostimulator pe bază de aminoacizi liberi de origine vegetală, polizaharide, macro și microelemente cu rol de stimulare a culturilor în perioada de pornire în vegetație.

“Pentru această platformă, estimăm o producție de peste 9 tone la hectar”, a explicat Cosmin Stana.