Flavius Nichifor, Director Tehnic Agricover, prezintă insecticide distribuite în exclusivitate

Agricover a dezvoltat în ultimii ani o gamă de produse distribuite în exclusivitate. Astfel, pentru toate culturile de bază din Romania – cereale, porumb, floarea soarelui și rapiță, au fost selectate produse care să acopere principalele tratamente necesare acestor culturi și toate necesitățile fermierilor.

Flavius Nichifor, Director Tehnic, prezintă portofoliul de insecticide pentru cereale folosite pentru lotul experimental de la Staținea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă Lovrin: Rexaris și Krima.

Produsul Rexaris este un piretroid de sinteză, insecticid de contact cu efect de șoc rapid în combaterea principalilor dăunători din culturile agricole. Acesta a fost aplicat în doza de 0,15 kg/ha.

Pentru fermierii ce au nevoie de un produs mai special, care asigură o perioada mai lungă de timp în combaterea dăunătorilor, cât și o menținere a substanței active pe o durată mai lungă în sol, specialiștii Agricover recomandă produsul Krima. Acesta este un insecticid sistemic cu efect de lundă durată contra unei game largi de dăunători.