Nelu Marin, consultant tehnic Agricover, despre produsele care asigură producții ridicate

Nelu Marin, consultant tehnic Agricover, ne prezintă schema de tratament folosită pe un lot de grâu al Agro Ind Com SRL, Botoșani, realizată cu produse aflate doar în portofoliul Agricover.

Schema de tratament propusă de către specialiștii Agricover este compusă din:

  • Pachetul Andor + Dash pentru erbicidare, deoarece are o fereastră foarte mare de aplicabilitate, începând de la stadiul de trei frunze ale culturii, toleranță bună la variațiile de temperatură și un spectru foarte larg de combatere.
  • Rexaris, insecticid de contact cu efect de șoc rapid în combaterea principalilor dăunători ai culturii. Acesta a fost aplicat în doza de 150 g/ha.
  • Twist Plus, în doza de 0,8 l/ha, fungicid cu acțiune dublă, sistemică și mezostemică, pentru combaterea bolilor foliare și ale spicului.

În cadrul acestui lot s-a folosit Amino Start, biostimulator pe bază de aminoacizi liberi de origine vegetală, polizaharide, macro și microelemente cu rol de stimulare a culturilor în perioada de pornire a vegetației, până la înflorire. Acesta poate fi aplicat pe toată perioada de vegetație, începând cu perioada de răsărire, iar doza aplicată este de 1,5 l/ha.

S-a folosit Plonvit Active Cereale ca îngrăsământ foliar specific pentru fertilizarea culturilor de cereale, cu un conținut echilibrat de microelemente, în proporții adecvate cerințelor nutriționale ale culturilor, cu un aport important de Cupru și Mangan. Produsul a fost aplicat în doza de 2 l/ha.

"Atât pentru produsul Amino Start, cât și pentru produsul Plonvit Active Cereale, feedback-ul primit de la fermieri este că reduce riscul de șiștăvire a boabelor, asigură obținerea unei producții ridicate, precum și creșterea conținutului în gluten și proteină. De aceea, noi recomandăm utilizarea acestor produse în toate planurile de fertilizare ale culturilor de cereale", ne spune Nelu Marin, consultant tehnic Agricover.

Luați în calcul pentru tehnologia culturii de cereale aceste două produse: Plonvit Active Cereale în doză de 2 l/ha și Amino Start în doză de 1,5 l/ha.