Ion Uzum, despre produsele Agricover aplicate în cultura de grâu

Culturile sănătoase dau producții bune și profit la final de an agricol. Este un principiu pe care-l urmează și Ion Uzum, fermier din Neudorf, județul Arad. Acesta a apelat la specialiștii companiei Agricover pentru a avea un lan frumos de grâu. Tratamentele aplicate au rezolvat toate problemele apărute.

Ion Uzum este inginer la SC Sib Car din Neudorf, societate care lucrează 900 ha de teren. Pe o treime din această suprafață se găsesc cereale păioase, pe altă treime porumb, iar restul este împărțit între floarea-soarelui, rapiță și culturi furajere. Grâul este printre culturile preferate ale inginerului arădean. Ca să nu aibă probleme în lan, Ion Uzum a apelat la specialiștii Agricover.

“Am vrut să fim siguri că avem o cultură sănătoasă și o cultură bună și am reușit să ne realizăm obiectivul. În T1 am folosit fungicidul Protendo, substanța activă este protioconazol, 300 g / l. Iar doza aplicată este de 0.35 l / ha. Ca și insecticid, am folosit insecticidul Poleci, substanța activă este deltametrin și am folosit o doză de 0.2 l / ha”, a explicat Uzum.

La tratamentul 2, Ion Uzum a aplicat, tot la recomandarea specialiștilor Agricover, îngrășământul foliar Plonvit Active Cereale, în doză de 3 l / ha. Acest produs are un conținut echilibrat de microelemente, cum sunt borul, cuprul, fierul, manganul, molibdenul și zincul. Microelementele sunt chelate și, astfel, ușor disponibile plantelor. “Ca și fungicid, am folosit pachetul Kardax Cereale, compus din proticonazol 0.33 l / ha și azoxistrobin 0.75 l / ha, iar ca și insecticid, am folosit tot insecticidul Poleci, în doză de 0.2 l / ha”, a completat Ion Uzum.