Tehnologia de top recomandată de specialiștii Agricover pentru rapiță: "Este excepțională"

Frații Țigu, din Arad, au urmat schema de tratamente recomandată de specialiștii Agricover pentru a obține o cultură de rapiță sănătoasă.

Familia Țigu lucrează o suprafață de aproximativ 4.800 ha în Pecica, Arad. Cerealele păioase ocupă 1.800 ha, cultura de rapiță se află pe 1.200 ha, cultura de porumb se întinde pe 1.000 ha, iar floarea-soarelui pe 500 ha.

La rapiță a fost urmat setul de recomandări venite din partea specialiștilor Agricover. “În toamnă, am aplicat un tratament cu fungicidul Protendo, protioconazol 300 ml / l, în doză de 0.4 l / ha, împreună cu îngrășământul lichid Amino Bor, în doză de 1.5 l / ha”, a explicat Valeriu Țigu.

“Pentru al doilea tratament pe care l-am aplicat în primăvară, am utilizat un pachet - Sagaris Extra - care conține azoxistrobin plus boscalid. La acest tratament am aplicat și insecticidul Poleci, care conține deltametrin, într-o doză de 0.2 l / ha. Și pentru a da o vigoare mult mai bună plantelor am aplicat un biostimulator, anume Amino Bor cu o cantitate de 2 l / ha”, a povestit Dan Țigu.

“Cultura arată foarte bine, este o cultură excepțională datorită aplicării unei tehnologii de top recomandată de către specialiștii Agricover”, a completat Valeriu Țigu.

Contactează-ne AICI pentru mai multe detalii.