Cătălin Soare, partener Agricover din județul Ilfov, despre tehnologia aplicată culturii de porumb

Ne aflăm la ferma Geo&Costi Agrostar SRL din Sindrilița, județul Ilfov, unde am stat de vorbă cu inginer Cătălin Soare pentru a ne prezenta lotul demonstrativ de porumb pregătit împreună cu Agricover.

“Avem un hibrid Pioneer 9889 semănat în prima decadă a lunii aprilie în condiții bune. În preemergență, am folosit erbicidul Spectrum în doză de 1.2 l/ha, cu un efect foarte bun comparativ cu produsele folosite până acum”, povestește Cătălin Soare.

După răsărire, în faza de 6-8 frunze, pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate, au fost folosite produsele Osorno 1,3 l/ha și Fornet Extra 0,75 l/ha. În amestec a fost folosit și adjuvantul Proaqua Trio recomandat pentru corectarea durității apei și îmbunătățirea absorbției produselor fitosanitare folosite în tratarea culturilor, efectul fiind de asemenea unul foarte bun, după cum ne-a menționat inginer Cătălin Soare.

În vegetație, după faza de 10 frunze, lotul demonstrativ a fost împărțit în două sole a câte 15 hectare fiecare, pentru a testa și compara eficacitatea unui biostimulator și a îngrășământului foliar:

  • Aminoprim – biostimulator organic pe bază de aminoacizi liberi, aplicat în doză de 1 l/ha
  • Plonvit Active Porumb – îngrășământ foliar specific pentru fertilizarea culturii de porumb, aplicat în doză de 2.5 l/ha.

Cătălin Soare se declară mulțumit de efectele produselor recomandate de către echipa Agricover.