Daniel Marcu, partenerul nostru din Dolj, despre recomandările tehnice primite de la specialiștii Agricover

Rezultate bune obținute ca urmare a recomandărilor tehnice primite de la specialiștii Agricover și o colaborare fructuoasă de circa 6 ani.

Daniel Marcu este administratorul fermei IF Voinea Ion Nelu din comuna Negoi, județul Dolj și gestionează o suprafață de 300 de hectare, dintre care 200 de hectare cultivate cu porumb, 50 hectare cu grâu, iar restul de 50 de hectare cu floarea soarelui.

Am vizitat împreună un lot de porumb pentru care a utilizat produsele recomandate de Agricover. După semănat a fost aplicat erbicidul Spectrum în preemergență pentru combaterea buruienilor monocotilednate și dicotiledonate, cu o doză de 1,4 l/ha.

La cel de al doilea tratament, la recomandarea consultantului tehnic Agricover, au fost aplicate două erbicide pentru combaterea buruienilor mono și dicotiledonate. Produsele au fost aplicate în stadiul de 6-8 frunze, astfel: Fornet Extra în doză de 0,7 l/ha și Osorno 1,25 l/ha. Daniel Marcu se declară mulțumit de recomandările primite: “Am folosit Osorno și Fornet Extra pentru combaterea buruienilor și am avut un rezultat foarte bun.”

În ultima fază a culturii de porumb a fost aplicat insecticidul Rexaris pentru combaterea adulților de Diabrotica în doză de 0,25 l/ha, împreună cu foliarul pe baza de zinc Mikrovit Zinc pentru susținerea culturii afectate de stres hidric și termic, în doză de 2 l/ha.

„Ferma noastră lucrează cu compania Agricover de circa 6 ani de zile. Colaborarea mea cu Agricover este foarte bună atât în ceea ce privește livrarea la timp a produselor, cât și din punct de vedere tehnic. Pot aprecia că au oameni excelenți”, ne-a mărturisit Daniel Marcu în închiderea vizitei.