Daniel Nedelcea, despre colaborarea cu Agricover: "Produsele dau un randament foarte bun"

Inginer în cadrul societății Meridian Com Prod SRL din județul Giurgiu și partener Agricover de peste 5 ani, Daniel Nedelcea ne-a invitat în cadrul unui lot experimental de porumb pentru a vedea care au fost produsele fitosanitare recomandate de specialiștii Agricover.

La însămânțare, a fost aplicat produsul Start Forte, un îngrășământ microgranulat pe bază de Azot, Fosfor, Magneziu. “A ajutat porumbul în prima fază de vegetație cu o înrădăcinare foarte puternică”, ne-a povestit Daniel.

Un prim tratament a constat în aplicarea produsului Krima, un insecticid sistemic cu efect de lungă durată contra unei game largi de dăunători din culturile agricole. “Efectul acestuia a fost observat după aproximativ două zile”, a explicat Daniel.

Pentru al doilea tratament, în vegetație, au fost aplicate erbicidele Osorno (pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de porumb) și Fornet Extra (împotriva buruienilor monocotiledonate).

Efectul tratamentului s-a sesizat după aproximativ 4-5 zile de la aplicarea acestuia.

Întrucât porumbul “este mare consumator de Zinc”, așa cum povestește Daniel, s-a utilizat un al treilea tratament cu produsul Amino Zinc, un biostimulator pe bază de aminoacizi liberi de origine vegetală cu rol în stimulare în perioadele de creștere, înflorire și fructificare a plantelor. “După aproximativ 2-3 zile, porumbul avea deja o culoare mult mai puternică”, a explicat partenerul nostru.

“Compania noastră colaborează cu Agricover de peste 5 ani. Input-urile ajung la timp, iar produsele dau un randament foarte bun. Pe partea de suport putem apela oricând la ei. Recomand fermierilor o colaborare cu Agricover”, a încheiat Daniel Nedelcea.