Emil Turdean, partener Agricover din Cluj, despre cultura de porumb: "Puteți vedea cât e de curată"

În mijlocul verii, am ajuns în localitatea Bogata, județul Cluj, unde ne-am întâlnit cu Emil Turdean, partenerul nostru, pentru a observa evoluția unei culturi de porumb în care a fost aplicată schema de tratament propusă de specialiștii Agricover.

În etapa de preemergență, a fost utilizat Spectrum, un erbicid pentru combaterea principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb. În urma aplicării, s-a văzut imediat diferența. “Puteți vedea cât este de curată cultura. Produsul și-a făcut treaba. Au fost și precipitații care să o ajute în perioada aplicării”, explică Emil Turdean.

În postemergență, au fost folosite următoarele produse oferite de Agricover:

Osorno – erbicid pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și perene din cultura de porumb;

Fornet Extra – erbicid sistemic pentru combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene din cultura de porumb;

MikrovitZinc – îngrășământ foliar lichid cu un conținut ridicat de Zinc.

“Cultura vorbește de la sine. Dacă noi vorbim mult, lumea nu crede, dar în cadre se poate vedea că e foarte curat (n.r. porumbul). Plus că mi-ați dat încă un produs pe bază de zinc pentru porumb: Mikrovitzinc. Este extraordinar porumbul! Nu are carențe, nu are nimic. Sunt sigur că și acest produs și-a făcut treaba. Dacă fermierul se convinge, sigur că va funcționa”, a explicat Emil Turdean.