Emil Turdean, partener Agricover din Cluj, mândru de cultura impecabilă de grâu

Emil Turdean se mândrește cu o cultură de grâu impecabilă care prevestește o recoltă foarte bună, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ.

Chiar la începutul campaniei de recoltare a grâului ne-am întâlnit cu Emil Turdean, fermier din județul Cluj, comuna Moldovenești care ne-a făcut câteva recomandări cu privire la produsele testate în ferma sa.

Cu această ocazie ne-a prezentat o cultură de grâu pe care au fost aplicate produse recomandate de către specialiștii Agricover și, care, așa cum bucuros ne-a declarat, arată impecabil. Tratamentele folosite au contribuit la obținerea unei culturi sănătoase și curate, fără buruieni sau dăunători, ceea ce prevestește o recoltă foarte bună atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ.

Pentru combaterea buruienilor din cultură au fost aplicate doua tratamente, dupa cum urmează:

– Pentru primul tratament a fost ales un erbicid cu spectru larg de combatere a buruienilor dicotiledonate anuale și perene – Andor, împreună cu adjuvant Dash.

– Pentru cel de-al doilea tratament s-a folosit Broadway Star – erbicid de ultimă generație pentru combaterea buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate.

Emil Turdean recomandă fermierilor care doresc să își diversifice tehnologia să aleagă pachete accesibile și să testeze eficiența acestora pentru a lua decizia potrivită.

“Eu sunt satisfăcut de rezultatul pe care îl avem aici în fața noastră. Mi-a plăcut prezentarea tehnicului de la Agricover, au vorbit aplicat nu au vrut doar să vândă. Au oameni tehnici buni”, a încheiat Emil Turdean.