Iulian Filipoiu, partener Agricover din Ialomița, despre impactul produselor fitosanitare în cultura de floarea soarelui

Iulian Filipoiu, partenerul nostru, ne-a primit pe terenul administrat de societatea SC Net Farming SRL, din Scânteia, județul Ialomița, acolo unde s-au folosit produse pentru protecția plantelor recomandate de specialiștii Agricover.

Din cele 3000 de ha lucrate de SC Net Farming SRL, 1100 ha sunt cultivate cu floarea soarelui.

În etapa de preemergență a fost aplicat Spectrum, un erbicid pentru combaterea principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb. “Are un efect deosebit. Combate foarte bine buruienile în prima fază”, a povestit Iulian Filipoiu.

Ulterior, s-a utilizat Mikrovit Bor Turbo, îngrășământ foliar bio, folosit la o cultură clasică. “După aplicare, cultura arată foarte bine, cu un verde foarte frumos și sperăm că ne va ajuta să obținem o producție mult mai ridicată față de rezultatul obținut cu celelalte produse aplicate până acum”, a explicat Iulian. (…) „Deoarece tendința noastră, a agricultorilor, este aceea de a folosi cât mai mult pesticide non-toxice, am ales acest produs. Este bio și am vrut să îl vedem în comparație cu produsele sintetice, chimice, să vedem dacă are același efect cu producții mai mari”, a continuat Iulian.

La nivel general, Iulian se declară foarte mulțumit de colaborarea pe care o are cu reprezentanții Agricover, apreciind promptitudinea și eficiența. „Am ales să continuăm relația cu Agricover, deoarece distribuția este foarte bine pusă la punct, produsele vin la timp, le putem folosi în timpul optim. Echipa este bine închegată și relația se poate face extraordinar de bine”, a încheiat Iulian Filipoiu.