Vlad Șter: "Acest îngrășământ a ajutat porumbul să treacă peste stresul hidric și a avut o dezvoltare viguroasă"

Vlad Șter, inginer agronom în cadrul fermei SC Ceragrim SRL, din județul Mureș, ne-a primit în mijlocul unei culturi de porumb pe care au fost aplicate produse fitosanitare recomandate de specialiștii Agricover.

Pas cu pas, Vlad Șter a povestit care au fost produsele folosite în cadrul culturii.

În preemergență, s-a folosit produsul Spectrum, un erbicid preemergent pentru combaterea principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb.

În stadiul de 4-6 frunze, a fost aplicat îngrășământul foliar Plonvit Active Porumb, specific pentru fertilizarea culturii de porumb, ce furnizează macro și microelementele corespunzătoare cerințelor nutriționale ale culturii. “Acest îngrășământ a ajutat porumbul să treacă peste stresul hidric din acel moment și a avut o dezvoltare viguroasă”, a povestit Vlad Șter.

În postemergență, a fost aplicată combinația de erbicide Fornet Extra și Osorno. “Cele două substanțe active – Mesotrione și Nicosulfuron – au combătut cu ușurință atât buruienile monocotiledonate, cât și pe cele dicotiledonate din cultura de porumb. Recomand aplicarea acestor produse datorită faptului că au o perioadă largă de aplicare”, a explicat partenerul nostru.

În ceea ce privește colaborarea pe care o are cu Agricover, Vlad Șter mărturisește că apreciază profesionalismul echipei: “Mulțumesc echipei Agricover, pentru că sunt niște adevărați specialiști, iar colegilor care exploatează terenuri agricole le recomand să îi contacteze și să fie consultați de aceștia.”