Vlad Șter, partener Agricover din Mureș: "Suntem foarte multumiți de aceste produse"

Producții bune sunt așteptate la cultura de floarea soarelui la ferma Ceragrim, ca urmare a tehnologiei recomandate de către specialiștii Agricover.

La ferma Ceragrim, din județul Mureș, am vizitat împreună cu Vlad Șter o solă de floarea soarelui pe care a fost aplicată tehnologia recomandată de către specialiștii Agricover.

În preemergență, a fost aplicat erbicidul Spectrum pentru combaterea principalelor buruieni monocotiledonate și dicotiledonate. În faza de 4-6 frunze s-a aplicat îngrășământul foliar Plonvit Active Oleaginoase, un îngrășământ eficient care i-a oferit florii soarelui o creștere viguroasă, iar planta a putut astfel să extragă substanțele nutritive din sol.

În faza de 12 frunze, a fost aplicat îngrășământul foliar Amino Bor pe bază de aminoacizi liberi de origine vegetala și Bor care stimulează sinteza proteinelor în plantă. De asemenea, Amino Bor ajută la înflorire și fructificare.

La tratamentul cu fungicide s-a folosit Zakeo Xtra împreună cu insecticidul Sumi Alpha 5EC pentru a combate un atac de afide.

“Suntem foarte multumiți de aceste produse până în momentul de față și ne așteptăm la obținerea unor producții cât mai bune”, ne-a povestit Vlad Șter.